Notícies

10 Octubre 2019

Dr Antonella Consiglio

  • Neurociències

Un medicament per a la hiperplàsia de pròstata podria ajudar a frenar la progressió de la malaltia de Parkinson

La malaltia de Parkinson (PD) és un trastorn de la vellesa que causa una sèrie de deficiències motores que són característiques. Normalment, els quatre símptomes principals són la tremolor a les mans, la rigidesa de les extremitats, la lentitud i l’ equilibri deteriorat.

09 Octubre 2019

Jordi Bruna

  • Càncer

Els supervivents de tumors cerebrals oligodendroglials corren el risc de desenvolupar deteriorament cognitiu a llarg termini

L’oligodendroglioma és un dels pocs tumors cerebrals en els quals els tractaments actuals aconsegueixen prolongades i significatives taxes de supervivència.

08 Octubre 2019
  • Neurociències

La 2a Reunió Europea GRIN2B reuneix a Barcelona experts internacionals i famílies afectades per aquesta malaltia minoritària

La segona conferència anual europea GRIN2B sobre GRINpaties (defectes genètics dels receptors NMDA), organitzada per l'Associació Europea GRIN2B, el grup del Dr.

26 Setembre 2019

Dr Francesc Vigués (HUB), Dr Sara Larriba (IDIBELL), Dr Manel Castells (HUB).

  • Medicina Translacional

Demostren la utilitat dels miRNA en semen com a biomarcador no invasiu en càncer de pròstata

Investigadors del grup de Genètica Molecular Humana de l'Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) liderats per la Dra. Sara Larriba, en col·laboració amb el Dr. Francesc Vigués i el Dr.

24 Setembre 2019
  • Càncer

David Llobet i Eva González Suárez reben ajuts de l'AECC en el Dia Mundial de la Investigació del Càncer

Amb motiu del Dia Mundial de la Recerca en Càncer (WCRD en les seves sigles en anglès), que cada any té lloc el 24 de setembre, l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha fet pública la concessió dels seus Ajuts anuals en un acte oficial presidit per Sa Majestat la Reina.