Notícies

31 March 2020
  • Càncer

Un estudi pilot de seqüenciació de la microbiota intestinal assenta les bases per a la recerca de marcadors de detecció precoç de càncer de còlon

La microbiota intestinal, és a dir, els microorganismes que viuen en els nostres intestins, ens poden donar pistes de l’estat de salut d’una persona, ja que la seva composició pot dependre de factors com la dieta, l’estil de vida o de les patologies que patim.

23 March 2020
  • Medicina Translacional

Un fàrmac alternatiu als antibiòtics rep l’impuls del programa CaixaImpulse Consolidate

Una alternativa a l'ús d'antibiòtics creada pel grup del Dr. Rafael Mañez, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l'Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), ha estat seleccionada pel programa CaixaImpulse Consolidate.

06 March 2020
  • Comunicació i cultura científica

L’IDIBELL anuncia que batejarà els seus espais amb el nom de científiques de rellevància mundial

El 8 de març es commemora el Dia de la Dona. L’IDIBELL, amb l’objectiu de donar visibilitat i reivindicar el paper decisiu que han tingut, al llarg de la història les científiques, ha anunciat una iniciativa que es farà realitat les pròximes setmanes.

 

 

04 March 2020
  • Càncer

La vacuna del virus del papil·loma prevé el 90% dels càncers de cèrvix

• Un estudi internacional multicèntric proporciona, per primera vegada, estimacions globals de l'impacte de virus del papil·loma humà (VPH), i de la seva vacuna, sobre els principals tipus de càncer associats.

 

03 March 2020
  • Convocatòries competitives

IDIBELL celebra el Kickoff Meeting AES 2019 sobre els Projectes de Recerca en Salut finançats per l'ISCIII

El passat dijous 27 de febrer, la Sala Mariano Rovira del Hospital Duran i Reynals va acollir el IDIBELL Kickoff Meeting AES 2019, dirigit a tots aquells investigadors que han obtingut un Projecte de Recerca en Salut dintre de la "Convocatòria 2019 de l'Acció Estratègica en Salut 2017-2020" de l'