Organitzar esdeveniments esportius cent per cent solidaris a la Costa Daurada: aquest és l’objectiu de SOSCIATHLON, una associació d’ajuda social a través de l'esport nascuda l’any 2014, i que des de la Pineda de Vila-seca, Salou i Cambrils treballen per reunir fons i destinar-los a impulsar la recerca biomèdica i a millorar la qualitat de vida dels afectats per diverses malalties.

 

Enguany, l’entitat va escollir l’IDIBELL com a institució beneficiària del seu esdeveniment esportiu central, la 4a edició de la Sosciathlon, que tingué lloc a La Pineda el passat diumenge 30 de setembre. I l’objectiu solidari per al qual treballaren fou el de contribuir en l’avenç de la investigació del càncer de mama i de les malalties inflamatòries intestinals. Per conèixer de primera mà els investigadors, els seus reptes i els projectes que impulsen per aplicar el coneixement científic al tractament diari dels pacients, durant el passat mes de juny, diversos representants de l’associació van visitar els laboratoris i les plataformes científiques i tècniques de l’IDIBELL, de la mà del Dr. Miguel Gil, del Dr. Miquel Àngel Pujana i de la Dra. Mercè Martí.

 

La 4a Sosciathlon superà les expectatives dels organitzadors: se celebrà amb èxit de participació i amb un rècord de recaptació. En total, l’esdeveniment recollí 18.000 €, provinents de les inscripcions dels esportistes, de les ventes dels dorsals “0” i de les esponsoritzacions de diverses empreses del territori. Responsables de l’associació, acompanyats de familiars de pacients i afectats de les malalties a les quals es dedicà la Sosciathlon de 2018, han fet entrega dels talons de les donacions als grups de recerca del Dr. Miguel Gil i del Dr. Jordi Guardiola, investigadors de l’IDIBELL i metges de l’Institut Català d’Oncologia i de l’Hospital Universitari de Bellvitge, respectivament. Ambdós professionals han valorat i agraït efusivament la tasca i l’esforç de l’associació, que contribuirà a prosseguir la tasca de fer arribar als pacients els resultats de la recerca en càncer de mama i en malalties inflamatòries intestinals.

 

La 4a Sosciathlon fou viscuda amb ambient festiu, i comptà amb la cursa tradicional solidària de 10 quilòmetres, la natació en aigües obertes, la bicicletada, la caminada de 5 km o una sessió de Zumba. La jornada, que també reservà espais i proves esportives per als més petits, l’arrodoní la Txaranga Band Tocats de Vila-seca, que amenitzà el final de festa.