logo IDIBELL
Català  |   Castellano  |   English
Cerca
L'InstitutRecercaActualitatPlataformesUneix-te a nosaltresEines
 

Notícies

boto imprimir
Data: 11/04/2017

La recerca de Bellvitge rep 1 milió d’euros en ajudes PERIS 2016-2020


El Departament de Salut ha publicat la resolució definitiva dels ajuts de la primera convocatòria del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020. Investigadors vinculats a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i la Universitat de Barcelona (UB) i els seus projectes de recerca gestionats a través de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) han aconseguit obtenir més d’un milió d’euros en finançamant provinents d’aquesta convocatòria.  

 

Dins dels 4 grans àmbits d’actuació que preveu el PERIS, la major part de les ajudes rebudes pels investigadors de Bellvitge s’inclouen dins de grans programes de recerca d´àmbit territorial que volen preparar el sistema de salut català pels reptes de les properes dècades. Així doncs, dels 13 projectes concedits en aquest àmbit, 3 són coordinats per investigadors adscrits a l’IDIBELL – els Drs. Oriol Bestard (HUB), Òscar Murillo (HUB) i Josep Maria Borràs (Pla Director d’Oncologia, PDO) - i 6 més compten amb la participació dels Drs. Gabriel Capellà (ICO), Daniel Podzamczer (HUB), Manel Esteller (IDIBELL), Montserrat Arnan (ICO), Aurora Pujol (IDIBELL), Conxi Lázaro (ICO) i Núria Vilarrassa (HUB).

 

En l’àmbit de l’atenció primària, Francesc Formiga (HUB) participa en un dels 24 projectes finançats. També han rebut finançament dos projectes presentats des de la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent, liderats per Mercè Marzó -  amb la participación de la Dra. Paula Manchón, Luisa Aliste i el Dr. Joan Prades (PDO) - i Jesus Almeda.

 

En l’apartat d’ajuts per a la intensificació de professionals d’infermeria, concebuts per tal de permetre la seva dedicació a la recerca, s’han concedit quatre ajuts a professionals de l’Hospital de Bellvitge - Elena Calvo, Magdalena Nebot,  Jordi Adamuz  i Gemma Via - dues a professionals de l’ICO - María Paz Fernández Ortega i Lucía Benito -  i tres subvencions per a la intensificació de l’activitat investigadora de professionals d’infermeria de la DAP Costa de Ponent, atorgades a Jordi Fernández, Jose Antonio Zafra i Miguel Ángel Díaz. 

 

El PERIS, aprovat pel govern de la Generalitat de Catalunya el juny del 2016, defineix les línies generals de la recerca i innovació en salut del Departament de Salut per als propers anys. Per primera vegada, aquest pla ha inclòs una convocatòria específica d'ajuts de la recerca per valor de més de 20 milions d’euros en tres anys que permetran incorporar científics als grups de recerca dels centres sanitaris, facilitar la dedicació de la recerca de professionals sanitaris dels hospitals i centres d’atenció primària i posar en marxa projectes de recerca orientats a necessitats de salut dels ciutadans.

 

En aquest sentit, el prop de mig miler de propostes presentades han estat avaluades per una quarantena d’experts independents sota la coordinació de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). D’aquestes, finalment 177 han estat les escollides per rebre ajut pressupostari, donat el seu nivell d’excel·lència i sota el principi d’assegurar l’ús eficient dels recursos públics. La Direcció General de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut ha posat en valor l’extraordinària qualitat de la majoria dels projectes presentats, així com la rapidesa amb què s’han desenvolupat les diferents fases de la convocatòria.

foto La recerca de Bellvitge rep 1 milió d’euros en ajudes PERIS 2016-2020
La recerca de Bellvitge rep 1 milió d’euros en ajudes PERIS 2016-2020

Share/Bookmark
 
© 2017 Institut d'Investigació Biomèdica de BellvitgeResultats per pàginaData inicial
Seleccionar data
TitolData final
Seleccionar data
Buscar


La vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

AcceptarLa vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

Acceptar


Cancel·lar

Les contrasenyes no coincideixen
La contrasenya ha de tenir com a mínim 6 caracters
La nova contrasenya no pot contenir caràcters especials
Registre d'usuari

Nom
1r Cognom
2n Cognom
Correu electrònic
Usuari
Contrasenya
Idioma


Acceptar


Cancel·lar
Encara no heu confirmat l'asistencia al curs de programacio en R programat pel dia 29-30 de juny i 6-7 de juliol, la data limit per fer la confirmació es el dia 09/06/2017

Voleu confirmar l'asistencia ara?

No
Falta informació referent a les vostres dades personals i de contacte, necessària per mantenir les bases de dades de l’IDIBELL.

Desitgeu omplir el formulari ara?

No

Si su plau, recordeu introduir la previsió de vacances a l’aplicatiu

Acceptar

Cancel·lar