logo IDIBELL
Català  |   Castellano  |   English
Search
The InstituteResearchWhat's onPlatformsJoin usTools
 

News

boto imprimir
Date: 03/02/2017

100.000 pebrots contra el càncer


Ahir es va presentar la III edició de la campanya solidària “Posem-li pebrots al càncer”, impulsada per les entitats de la FECEC – Junts contra el càncer i Condis Supermercats, que compta amb la col·laboració de més de 600 voluntaris de tota Catalunya. La iniciativa es desenvoluparà avui divendres i demà dissabte, 3 i 4 de febrer, als 450 establiments Condis de Catalunya, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer).

 

En aquesta ocasió, apadrinen la campanya: la periodista Xantal Llavina, l’actor i presentador Quim Masferrer, l’investigador Manel Esteller, director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), i el meteoròleg Francesc Mauri. A l’acte de presentació també hi va participar el vicepresident primer de la FECEC i director d’Oncolliga, Francesc Viñas, i la Consellera Delegada de Condis, Pilar Condal.

 

“Posem-li pebrots al càncer” té com a objectiu fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia i difondre la tasca d’acompanyament que realitzen les entitats de la FECEC. Les aportacions recollides es destinaran íntegrament a projectes de suport i atenció als malalts oncològics i les seves famílies. 

 

Per tal d’aconseguir una bona recaptació, els més de 600 voluntaris participants oferiran, avui i dissabte, una bossa amb dos pebrots, un de verd i un de vermell -que aporta la companyia Bio Poniente, col·laboradora de la campanya- a canvi del preu simbòlic d’1,5 euros.

 

Durant la presentació, el Dr. Manel Esteller va parlar de les causes del càncer, destacant que “avui diagnostiquem més casos de càncer, sobretot a causa de l’envelliment de la població ja que, amb el pas del temps, hi ha més probabilitats que es produeixin lesions en el nostre material genètic associades amb l’aparició de tumors”. Per això, les mesures de prevenció “han d’evitar danyar el nostre ADN: deixar de fumar eliminaria un de cada tres tumors al món”.

 

A més, “en oncologia, cada cop més, s’estan incrementant els tractaments a la carta on, en funció del tipus de lesió molecular i cel·lular del pacient, s’utilitza un fàrmac o un altre: avui aquests tractaments constitueixen el 30% del total, però aniran augmentant com l’escuma. Als mateixos s’hi sumaran, segurament, els fàrmacs epigenètics que canvien l’activitat del nostre ADN, ja aprovats pel seu ús en subtipus de leucèmia i limfomes. Esperem que s’estengui també a tumors sòlids com el càncer de mama, pulmó o còlon”.

 

Els usuaris del súper online “Condisline.com” podran adquirir la seva bossa de pebrots solidaris durant els dies 3 i 4 de febrer. Com a anteriors edicions, està previst que la campanya tingui una important difusió a les xarxes socials. D’aquesta forma, els ciutadans estan convidats a pujar les seves fotografies amb la bossa de pebrots tant al Facebook com al Twitter de la FECEC i de Condis (@condislife), amb el hasthtag #pebrotscancer, així com a l’Instagram de Condislife.

 

Aquesta acció se suma a altres iniciatives que es desenvolupen amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, seguint el codi europeu, dirigit a prevenir la malaltia (http://cancer.gencat.cat/ca/ciutadans/prevencio/codi_europeu/).

 

 

foto Quim Masferrer, Francesc Mauri, Manel Esteller i Xantal Llavina
Quim Masferrer, Francesc Mauri, Manel Esteller i Xantal Llavina

Share/Bookmark
 
© 2018 Institut d'Investigació Biomèdica de BellvitgeResults by pageInitial date
Select date
TitleFinal date
Select date
Search


Your password is about to expire. Please, write in a new password to continue

Remember this password allows you to access to all IDIBELL’s web applications

New password:
Confirm new password:

AcceptYour password is about to expire. Please, write in a new password to continue

Remember this password allows you to access to all IDIBELL’s web applications

New password:
Confirm new password:

Accept


Cancell

Passwords doesn’t match
The password must have at least 6 characters
The new password can not contain special characters
User register

Name
Surname
Second Surname
E-mail
User
Password
Language


Accept


Cancell
Encara no heu contestat l'enquesta de satisfacció sobre la píndola formativa sobre patents. No trigareu més de cinc minuts a fer-ho. La vostra opinió és molt important per millorar l’IDIBELL.

Voleu fer l’enquesta ara?

Yes

No
Further personal and contact information is needed to maintain IDIBELL databases.

Do you wish to fill the form now?

Yes

No

Please, remember to introduce your holiday’s planning in the application

Accept

Cancell