logo IDIBELL
Català  |   Castellano  |   English
Cerca
L'InstitutRecercaActualitatPlataformesUneix-te a nosaltresEines
 

Notícies

boto imprimir
Data: 20/03/2017

La segona edició de l’IDIBELL PhD day referma el potencial dels joves investigadors


El passat divendres 17 de març la segona edició de l’IDIBELL PhD day va tenir lloc a les instal·lacions de l’Hospital Universitari de Bellvitge.  Aquesta jornada científica, organitzada pels investigadors predoctorals del Campus de Bellvitge, té per objectiu donar a conèixer la recerca que realitza aquest col·lectiu i promoure les col·laboracions entre els grups de recerca del Campus. Enguany, unes 200 persones van assistir a les diverses presentacions, conferències i taules rodones incloses en el programa.

 

L’obertura de la jornada va ser a càrrec de David Quirós, regidor de cultura i innovació social de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, Àngel Vidal,  adjunt a la direcció de l’ICO, el Dr. Domènec Espriu, vicerrector de recerca de la Universitat de Barcelona, la Dra. Montserrat Figuerola, gerent de la GTMS, i el director de l’IDIBELL, el Dr. Gabriel Capellá. A través de les seves intervencions, es va posar en evidència la clara voluntat dels socis del Campus Bellvitge de donar suport als seus investigadors més joves.

 

Al llarg del dia es van presentar 16 comunicacions orals i 40 pòsters científics, avaluats per un jurat específicament seleccionat per a l’esdeveniment. En el cas dels pòsters, en aquesta segona edició també es va posar en marxa la categoria de premi popular, escollida per votació entre tots els assistents inscrits.

 

El Dr. Manolis Kogevinas, cap del programa de càncer d’ISGlobal, va impartir la conferència plenària del PhD day, titulada “Sleep, light-at-night and cancer: why circadian rhythms matter” sobre la importància dels ritmes vitals i la seva relació potencial amb diverses malalties. A la tarda es van celebrar dues taules rodones sobre les diverses sortides -acadèmiques o professionals - un cop acabat el doctorat, amb gran èxit de participació.

 

Al final de la jornada es van lliurar els premis IDIBELL PhD day, patrocinats per l’Ajuntament de L’Hospitalet i FEBS journal. L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat,  Núria Marín, va fer entrega dels premis a la millor comunicació oral a Carles Calatayud, segona millor comunicació a Mariona Bartrolí-Comellas i tercera per Karinna Rubio; Gabriel Capellá va donar els dos premis a millor póster a Giulia Carola i Maria Saigi; i el director científic de l’IDIBELL, Josep Manuel Menchón, va lliurar el premi al millor pòster per votació popular a Olga Almacellas.

 

L’alcaldessa Núria Marín va ser l’encarregada de cloure una jornada que va qualificar d’èxit tant per la participació com per la qualitat científica dels treballs presentats. Marín va emplaçar els joves a seguir organitzant i participant en iniciatives com aquesta, desitjant poder fer possible que  els joves investigadors disposin de prou recursos per no haver de marxar fora del país a desenvolupar el seu talent.

 

El PhD day també s’adreça a la societat

En aquesta segona edició, el PhD day ha tingut una contrapartida divulgativa en col·laboració amb les entitats de l’Hospitalet de Llobregat. El dijous 16, la biblioteca de Bellvitge va acollir l’activitat “Científics per un dia”, amb experiments i tallers per a nens de 5 a 12 anys, i la conferència “10 consells per prevenir el càncer”, a càrrec de les coordinadores del blogmejorsincancer.org i investigadores d’IDIBELL-ICO.

foto II IDIBELL PhD day - entrega de premis amb Núria Marín, Gabriel Capellá i Josep Manuel Menchón
II IDIBELL PhD day - entrega de premis amb Núria Marín, Gabriel Capellá i Josep Manuel Menchón

foto II IDIBELL PhD Day - La comissió organitzadora  (Juanjo Martínez)
II IDIBELL PhD Day - La comissió organitzadora (Juanjo Martínez)
foto II IDIBELL PhD Day - posters (Juanjo Martínez)
II IDIBELL PhD Day - posters (Juanjo Martínez)
foto Científics per un dia
Científics per un dia
foto 10 consells per prevenir el càncer
10 consells per prevenir el càncer
foto II IDIBELL PhD Day - Dr. Manolis Kogevinas (Juanjo Martínez)
II IDIBELL PhD Day - Dr. Manolis Kogevinas (Juanjo Martínez)
foto II IDIBELL PhD Day - Comunicacions orals  (Juanjo Martínez)
II IDIBELL PhD Day - Comunicacions orals (Juanjo Martínez)
Share/Bookmark
 
© 2017 Institut d'Investigació Biomèdica de BellvitgeResultats per pàginaData inicial
Seleccionar data
TitolData final
Seleccionar data
Buscar


La vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

AcceptarLa vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

Acceptar


Cancel·lar

Les contrasenyes no coincideixen
La contrasenya ha de tenir com a mínim 6 caracters
La nova contrasenya no pot contenir caràcters especials
Registre d'usuari

Nom
1r Cognom
2n Cognom
Correu electrònic
Usuari
Contrasenya
Idioma


Acceptar


Cancel·lar
Encara no heu confirmat l'asistencia al curs de programacio en R programat pel dia 29-30 de juny i 6-7 de juliol, la data limit per fer la confirmació es el dia 09/06/2017

Voleu confirmar l'asistencia ara?

No
Falta informació referent a les vostres dades personals i de contacte, necessària per mantenir les bases de dades de l’IDIBELL.

Desitgeu omplir el formulari ara?

No

Si su plau, recordeu introduir la previsió de vacances a l’aplicatiu

Acceptar

Cancel·lar